Rabu, 9 Mei 2012

RESIPI KEK LOBAK MERAH





BAHAN-BAHAN
 
250gm butter
150gm gula ising
3 biji telur
1 cmk esen vanila
200gm lobak merah di parut
230gm tepung gandum
1 cmk serbuk penaik

CARA-CARA
  1. Campurkan dalam mangkuk pengadun butter dan gula ising. Pukul hingga ia kembang.
  2. Masukkan telur sebiji demi sebiji dengan mnggunakan kelajuan sederhana, dan masukkan pula esen vanila. Pukul hingga sebati.
  3. Masukkan pula tepung gandum yang diayak bersama serbuk penaik, dan adun sehingga sebati.
  4. Akhir sekali masukkan pula lobak merah yang di parut adun sekejap.
  5. Bakar pada suhu 180 darjah selsius selama 35 minit. 

Selamat mencuba... ^_^






Tiada ulasan:

Catat Ulasan